” Niin kirkkaat on silmäsi, pikkuinen. Älä koskaan kadota tuota tuiketta. ”

” Niin kirkkaat on silmäsi, pikkuinen. Älä koskaan kadota tuota tuiketta. ” 

Lapsikuvaus

Rakastan kuvata lapsia ja tallentaa niitä aidoimpia ilmeitä ja lapsen omaa luonnetta kuviin. Minulla on lähipiirissä ollut aina paljon lapsia ja tulen lasten kanssa hyvin juttuun. Tykkään mennä kuvauksissa lapsen tasolle ja yritän aina nähdä kuvaustilanteen myös lapsen silmin. Lapset saavat olla lapsia myös kuvauksissa, näin kuvaustilanteet ovat rennompia ja vähemmän jännittäviä lapselle. Lapsikuvauksissa mennään aina lapsen ehdoilla ja kuvauksessa voidaan pitää tarpeen tullen taukoja. Myös vanhemmilta toivon rentoa asennetta kuvauksiin – jos ei onnistu niin otetaan uudestaan.

Miljöössä

Lapsikuvaus voidaan toteuttaa myös miljöössä teidän toivomustenne mukaisesti vaikka metsäpolulla tai omalla kotipihallanne. Kilometrit laskutan yli 10km säteeltä studioltani 0,5€/km.

Studiolla

Valokuvausstudioni on miellyttävän kodinomainen, joten kuvausympäristö ei jännitä lapsia niin paljon. Ja jos kuitenkin jännittää, ei hätää. Lapsikuvaukset mennään aina lapsen ehdoilla ja kuvauksissa voidaan pitää aina tarpeen tullen taukoja. Lapsikuvaukset toteutetaan pääsääntöisesti studiollani luonnonvalolla.

Kuvaukseen valmistautuminen

Kuvausaika. Valitaan kuvausaika lapselle sopivan päivärytmin mukaisesti, eli kuvausaikaa varatessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi lapsen päiväuniajat.

Rekvisiitta. Käytän kuvissani pääsääntöisesti vähän rekvisiittaa, näissä kuvissa lapsi on pääosassa! Studiolta löytyy halutessanne kuviin mukaan pieni rottinkituoli, valkoinen saavi, vilttejä, tyynyjä sekä muutamia leluja. Jos haluatte, voitte ottaa kuviin mukaan lapsesi lempilelun tai toivomasi rekvisiitan.

Vaatetus. Tärkeintä on, että lapsi viihtyy vaatteissa ja pystyy liikkumaan rennosti. Tyyli on tietysti vapaa, mutta suosittelisin välttämään isoja ja värikkäitä tekstejä/kuvia vaatteissa. Selkeät, yksinkertaiset kuviot ja värit toimivat parhaiten kuvissa, näin vaatteet eivät vie kuvassa huomiota pääkohteelta, eli lapselta. Parhaimmillaan lapsikuvat voivat toimia myös sisustuselementteinä – myös tämän voi ottaa huomioon lapsen vaatetuksen tyyliä/värejä valitessanne. Sukkia tai kenkiä lapsella ei ole välttämätöntä olla kuvauksissa, paljaat varpaat ovat ihania kuvissa!

Mukaan kuvauksiin. Jos lapsella on joku takuuvarma naurattaja – esimerkiksi veli tai kummitäti, häntä kannattaa kysäistä mukaan kuvauksiin. Ilmoitathan kuitenkin kuvaajalle, mikäli mukaan tulee lapsen ja vanhemman lisäksi muita henkilöitä.

Muistetaan, että parhaat kuvat syntyvät kun lapsi saa olla kuvauksissa oma itsensä ja hymyt tulevat itsestään ja hassuttelemalla – ei käskemällä.